15 συμβουλές για γονείς!



Επειδή το μεγάλωμα των παιδιών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και η κάθε μέρα μπορεί να κρύβει απρόσμενες εκπλήξεις, ακολουθεί ένας χιουμοριστικός οδηγός για όλους τους γονείς:

1. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψετε στο μικρό σας να κάνει κάτι «μόνο για αυτή τη φορά». Αν πείτε μια φορά «ναι» σε κάτι, τότε το τείχος των αντιστάσεων σας έχει πέσει.

2. Μην χρησιμοποιείτε πότε το internet για να διαγνώσετε από τι υποφέρει το παιδί σας, εκτός αν θέλετε να τρελαθείτε. Απευθυνθείτε στον παιδίατρο σας.

3. Οι εκρήξεις θυμού, ότι κι αν κάνετε, θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το παιδί σας να γίνει 31/2 - 4 ετών , γι’ αυτό οπλιστείτε με υπομονή.

4. Πάντα, όταν φεύγετε από το σπίτι με το παιδί, να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό, κάποιο snack και ένα πακέτο μωρομάντηλα, ακόμα κι αν δεν φοράει πια πάνα.

5. Μην αγοράζετε hansaplast με ήρωες, αν δεν θέλετε το μικρό σας να σκαρφίζεται μικροτραυματισμούς όλη την μέρα, μόνο και μόνο για να του τα βάλετε.

6. Έχετε πάντα στο σπίτι μπαταρίες, καθώς είναι απίστευτο πόσο γρήγορα τελειώνουν οι μπαταρίες από τα παιδικά παιχνίδια.

7. Κάντε backup σε όλες τις φωτογραφίες του παιδιού σας

8. Πάντα ελέγχετε τα ρούχα των παιδιών, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, γιατί δεν φαντάζεστε τι μπορείτε να βρείτε μέσα στις τσέπες τους.

9. Κρατήστε τα καλλυντικά σας μακριά από τα παιδιά, αν δεν θέλετε να φάνε την αντιρυτιδική σας κρέμα.

10. Αν έχετε αγοράκι που έμαθε να κάνει τσίσα στην τουαλέτα, ελέγχετε πάντα, πριν καθίσετε στη λεκάνη.

11. Μάθετε τα παιδιά σας να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και ειδικά τα τουβλάκια. Όσοι από εσάς έχετε πατήσει lego με γυμνό πόδι, καταλαβαίνετε.

12. Μην αγοράζετε πολλά και ακριβά παπούτσια για τα παιδιά σας, αφού αλλάζουν νούμερο σχεδόν δύο φορές το χρόνο.

13. Φροντίζετε πάντα να πηγαίνουν τουαλέτα πριν φύγετε από το σπίτι, ακόμα κι αν λένε ότι δεν θέλουν, διαφορετικά σε όλη τη διαδρομή μέσα στο αυτοκίνητο θα ακούτε το γνωστό «μαμά, θέλω τσίσα!».

14. Ως γονείς θα χρειαστεί να ανοίξετε πολλές πολύπλοκες συσκευασίες παιχνιδιών και φυσικά να τα συναρμολογήστε για τα βλαστάρια σας, γι’ αυτό πάντα διαβάζετε τις οδηγίες.

15. Αν δεν θέλετε να πάθετε νευρικό κλονισμό, μην επιτρέπετε πλαστελίνες στο χαλί.